FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia Societatea Civila Româneasca (FSCR), după cum cunoasteti, respecta si venereaza eroii neamului romanesc, iar in anumite ocazii participa activ la aniversari, jubilee sau evenimente in legatura cu acestia.

Stimati concetateni, astazi este 10 mai, ziua Regalitatii României, ziua in care toti ne amintim de Monarhie, de distinsul nostru Rege Mihai I si nu putem sa nu aducem un omagiu pe merit acestei personalitati marcante atat pentru Romania, cat si pentru Europa si care a fost asimilata si asociata luptei pentru libertate.

Ne reamintim cu recunostinta ca atunci când a fost nevoie Regele Mihai a abdicat de la tron si a parasit tara in care s-a nascut si pe care a condus-o. Acest gest istoric remarcabil a insemnat un mare sacrificiu din partea Monarhiei si nicidecum un act de tradare nationala, asa cum sustine onorabilul nostru presedinte marinar, care cunoaste mai putin istoria propriei tari, decat virtutiile si placerile navigarii pe oceanele si marile lumii.

Ne reamintim, de asemenea, ca Regele Mihai, imediat ce a fost posibil, a revenit in tara, incercand sa isi continue activitatea de sustinere si promovare a demersurilor europene ale României, intelegand ca are datoria sa se implice activ si afectiv in solutionarea marilor probleme ridicate in fata României, după Revolutia semiesuata din 1989. Avem in vedere implicarea deplina a Familiei Regale in definitivarea proceselor de aderare a României la NATO si UE.

Din pacate, a doua vizita a regelui Mihai in Romania i-a fost refuzata de marele presedinte neocomunist Ion Iliescu, pe motive absolut subiective si nedeclarate. Mai mult, acesta a ordonat MAE roman sa-l declare pe Regele Mihai persona non-grata, aceasta insemnand in fapt si in drept imposibilitatea vizitarii României de catre Rege. Acest moment, in conceptia presedintelui cu trei mandate, insemna anularea definitiva a Monarhiei, inca viu prezenta in memoria romanilor si consolidarea definitiva a neocomunismului in Romania.

Aceasta intentie insa, a fost zadarnicita de patrioti romani, loiali Regelui Mihai, intre care si presedintele Emil Constantinescu, un conducator realmente intelectual si dedicat poporului, pe care el dorea sa-l conduca la victorie in favoarea tarii si nu a grupurilor politico-mafiote. Astfel, presedintele Constantinescu l-a invitat pe Regele Mihai in tara, a dispus sa i se elibereze un pasaport romanesc, iar acest gest a consfintit pentru totdeauna apartenenta Regelui Mihai la Romania, la cetatenia si neamul romanesc, cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din aceste calitati.

Dar raul cel mai mare, care s-a adaugat nedreptatilor facute Regelui Mihai si care intentiona definitivarea operei inceputa de marele presedinte Ion Iliescu, l-a infaptuit veselul presedinte roman Traian Basescu, care in dansurile lui topaite, inclusiv politice, credea ca o sa atraga intreg poporul roman, impotriva Monarhiei. Asa cum spuneam, Basescu a crezut ca rescrie istoria si ca ii invinge pe marii nostri istorici patrioti, afirmand ca Regele Mihai a tradat tara si interesul national si ca nu merita sa fie tratat si sarbatorit ca un erou. Probabil, ca domnul Basescu s-a consultat cu fratele sau mai mic, care știe tot atata istorie, ajungand impreuna la mareata idee a tradarii naționale de catre Rege.

Înțelegem cu totii, stimati cetateni, ca tradarea nationala a poporului roman si a tarii exista, intr-adevar, dar ea apartine lui Traian Basescu si clientelei sale politice din PDL. Despre aceasta tradare, care azi este doar intuita de noi, va scrie maine istoria, iar justitia va repune lucrurile in matca lor fireasca, tragand la raspundere pe tradatorii de neamm pe impostori si pe banditi.

Revenind la figura glorioasa si luminoasa a Regelui Mihai, ca un argument al elogiului nostru sincer fata de acesta, reamintim momentul prezentei sale in Parlament, in octombrie 2011, când acesta s-a adresat natiunii romane, ca un adevarat om politic si parinte al neamului, indemnand la reconciliere, la pace si liniste si asigurandu-ne ca Familia Regala face tot ce poate pentru ca Romania sa fie privita de lumea civilizata asa cum merita, ca un membru al familiei europene cu drepturi depline. In acel moment, la varsta de 91 de ani, Regele Mihai, ca intotdeauna, a reusit sa reuneasca in Parlament toate partidele politice, cu exceptia PDL, pe toti politicienii si parlamentarii romani, cu exceptia maretului nostru conducator T. Basescu.

Aceasta spune multe si va indemnam la reflectie si actiune, stimati compatrioti, fara a face apologia monarhiei sau a sprijini politic o personalitate sau alta din politica. Dar este de datoria FSCR si a noastra sa ne recunoastem si sa respectam eroii României si ai poporului roman, ca pe niste valori si repere sigure, ca pe niste piloni pe care trebuie sa asezam temeinic viitorul nostru si al urmasilor nostrii.

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Etichete: , , , , , ,

Leave your comment