FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

 

 

Demarand timid actiunea antiguvernamentala, prin diverse demonstratii populare si aparitii insistente in mass-media romanesti, opozitia a ajuns in final la o pozitie comuna, bazata pe propaganda anti- putere si a trecut la unirea tuturor fortelor din opozitie, in scopul declarat public de daramare a Presedintelui si Premierului, de denuntare a Guvernului si a autoritatilor statului, care promoveaza o politica antipopulara.

Remarcam ca aceasta alianta anti-putere nu reprezinta o noutate in politica romaneasca si se inscrie aproape matematic in procedura uzuala de lupta politica  pentru cucerirea puterii in stat.

Singurul element de noutate il reprezinta uniunea intre fortele politice de stanga si forte de dreapta, in ideea de a uzurpa actuala putere, ca o cerinta populara imperativa, care ar raspunde comandamentului social actual de restaurare a Statului de Drept, a increderii in institutiile Statului si de refacere a pilonilor si factorilor asistentei sociale pentru populatie.

Asistam, asadar, la o politica ce aminteste tot mai mult de anii `90, cand dictatura comunista cazuse si se urmarea identificarea unor parghii si solutii pentru edificarea unui regim democratic, care sa implementeze normele si regulile Statului de Drept si ale economiei de piata functionale.

Singura deosebire in momentul de fata este adaugata de alaturarea unor forte de dreapta, inclusiv ale intreprinzatorilor privati fata de un nucleu omogen si coagulat de stanga, reprezentat in principal de PSD.

FSCR este de acord ca noua Uniune formala a opozitiei este benefica pentru populatia romaneasca, nu atat din punct de vedere politic, cat mai ales in ceea ce priveste reformele economice, asigurarea existentei si stabilitatii statului social si incurajarea investitiilor pentru redresarea economica.

FSCR este interesata in asigurarea stabilitatii economice si asigurarea protectiei sociale pentru populatie. In acest sens, fara a se amesteca in problemele si aspectele politice ale activitatii noii Uniuni a opozitiei, sustine pe deplin actiunile acesteia, ca si ale oricarui alt partid sau formatiune, care ar fi indreptate in mod clar in beneficiul populatiei, in directia dezvoltarii generale a tarii si pentru asigurarea unei protectii sociale de tip european.

Consecintele actualei guvernari, efectele benefice minore ale masurilor anti-criza nu pot convinge populatia si societatea civila sa mai sprijine politica flagelului portocaliu, intrucat a devenit mai evident ca oricand, ca poporul roman, in majoritatea sa covarsitoare, respinge politica si masurile actualului regim, devenit antipopular si autoritar.

In acelasi timp, FSCR atrage atentia noii Uniuni opozitionist ca, in cazul in care va cuceri Puterea, la termen sau prin alegeri anticipate, si nu va armoniza masurile anti- criza, economice, fiscale, sociale si legislative, intr-o asemenea masura, incat sa elimine spectrul falimentului national, va fi imediat dezavuata si realmente se va crea o situatie limita, care va putea trece cu usurinta spre razboiul civil.

Din aceste motive, pentru a elimina riscul importului iminent al unor revolte din exterior, pe fondul social exploziv din Romania, FSCR cheama, inca o data, asa cum a facut-o adeseori, la intelegere, toleranta, unitate si reconciliere nationala, pentru actiune comuna si lichidarea actualei situatii de criza si asezarea tarii, economiei si societatii in matca lor fireasca.

FSCR nu va sprijini niciodata o politica bazata pe forta, violenta si dictatura pentru schimbari sociale, reforme economice va milita consecvent pentru transferul Puterii pe cai democratice, politice si pentru constructii social- economice pasnice.

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment