FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Piesa forte a politicii PDL atat in campania electorala, cat si pe parcursul exercitarii puterii, in ultimii 6 ani, a constituit-o lupta impotriva coruptiei si pentru combaterea criminalitatii organizate.

 

Trebuie sa remarcam realitatea ca in perioada de consolidare a Puterii portocalii obiectivul de combatere a criminalitatii a fost impins pe planul doi iar politica generala promovata de aceasta a fost permisiva coruptiei, in scopul consolidarii acestei puteri si atragerii clientelei.

 

In al doilea mandat prezidential al PDL constatam o revenire timida, dar sigura, la lupta impotriva coruptiei, dusa la nivel guvernamental si sustinuta partial din interiorul partidului aflat la putere. Astfel, asistam in ultima perioada la o campanie in forta din partea organelor de drept impotriva cercurilor mafiote si coruptiei si la reducerea fortei si influenta liderilor corupti in politica si economie.

 

FSCR sustine aceasta campanie si isi ofera sprijinul moral si de credibilitate pentru promovarea actiunilor  Puterii impotriva coruptiei.  In acelasi timp, FSCR solicita arcului guvernamental sa confere actiunilor anticoruptie un caracter sistematic, coerent si o eficienta sporita, pentru a se putea reduce, cat mai mult posibil, influenta si efectele nocive ale criminalitatii organizate si coruptiei asupra evolutiei economice si sociale a Romaniei.

 

In concret, FSCR cere organelor de drept si tuturor autoritatilor statale romanesti abilitate sa renunte la actiunile pompieristice si acestea foarte rare, si sa actioneze zi de zi, printr-un control calificat si eficient din partea organelor autorizate, pentru stoparea si eliminarea actiunilor si faptelor de coruptie.

Aceasta presupune formarea unei noi generatii de organe de control si inspectie, inalt calificate si loiale, morale si responsabile si atragerea a cat mai multor tineri in acest proces de purificare morala si legala a societatii , cadre neafectate de principiile comuniste si cercurile infractionale.

Prin actiunile sale, FSCR propaga  in randurile sale si in intreaga societate principiile moralei si ale legalitatii, ale responsabilitatii, civismului si bunei guvernari.

Daca Presedintele tarii in exercitiu va renunta la aroganta si ambitii, la jigniri si laude neintemeiate si in plus va fi de acord ca  propunerea avansata deja de societatea civila de a reuni in jurul sau cei mai calificati specialisti si cele mai incoruptibile cadre, asa cum ar trebui, suntem siguri ca Romania va reusi, si de aceasta data, sa se salveze, sa readuca fondurile vehiculate in cercurile mafiote, corupte si clientelare, la opera de dezvoltare generala a tarii, la investitii si protectie sociala, la cresterea adecvata a salariilor si pensiilor la ridicarea treptata a nivelului de trai al populatiei.

 

In acest mod, puterea si PDL isi vor putea alatura, totodata, electoratul pierdut si isi vor putea largi baza sociala, atat de necesara  fiecarui  partid.

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment