FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Nr. 04/24.01.2011

Societatea romaneasca este preocupata, in modul cel mai serios, mai ales in ultimele luni, de politica guvernamentala, atitudinea si masurile necorespunzatoare care se intreprind de autoritati, sub paravanul crizei economice, indreptate impotriva populatiei.

Federatia „ Societatea Civila Romaneasca” (FSCR) considera, ca si majoritatea societatii romanesti, ca Guvernul si celalalte autoritati, intreaga clasa politica, nu s-au preocupat in mod real si consecvent de solutionarea problemelor grave ale populatiei si iesirea din criza a tarii.

Asa-zisele masuri de austeritate, care de fapt nu au insemnat decat taieri din venituri, taxe si impozite pentru populatie, nu au facut altceva decat sa reduca si mai mult nivelul de viata si speranta  in mai bine a romanilor.

Guvernul si-a demonstrat incapacitatea de a gandi si implementa masuri economice, financiare si sociale, care sa duca la inlaturarea crizei.

Inconjurata de o stufoasa clientela, clasa politica a continuat, in detrimentul poporului roman, sa fure sau sa deturneze fonduri imense de la dezvoltare, catre afaceri dubioase ale unor cercuri si grupuri de interese apropiate puterii si partidelor de la guvernamant.

FSCR respinge ferm o asemenea politica si astfel de practici si recomanda clasei plitice, in ansamblul sau, sa actioneze si sa aiba in vedere numai interesul national, numai interesele populatiei si numai interesele Constitutiei si Legislatiei, in general.

In mod concret, FSCR solicita partidelor de la guvernare, dar si opozitiei, sa aplice o politica economica si financiara stiintifica si progresista pentru a scoate tara din criza.

FSCR recomanda, de asemenea, sa se foloseasca in acest moment greu toti specialistii romani, in alcatuirea unei strategii nationale realiste si pragmatice, care sa antreneze si sa angreneze toate  resursele si fortele loiale acestui popor, intr-un proces unitar si intensiv de redresare a economiei si societatii.

In acelasi timp, FSCR face un apel patriotic Guvernului si Presedintelui sa nu uite greutatile si nevoile oamenilor de rand, adevarati exponenti ai interesului national, sa nu uite pensionarii aflati in pragul degradarii biologice, mamele si copii, handicapatii si somerii.  Prea des si prea profund au fost uitate aceste categorii sociale, in asa-zisa perioada de tranzitie, de catre toate partidele, dar in perioadele electorale aceleasi partide au apelat prin diverse manevre frauduloase, la votul acestei mase a populatiei.

Statul de Drept impune puterii si societatii reguli si norme clare, riguroase si aplicabile, altfel riscam intoarcerea la trecut si la lipsa de respect fata de lege si popor.

Tactica folosita de orice partid aflat la putere, de a contrapune diverse segmente si categorii sociale si de a crea o imagine negativa a mass-mediei, s-a demonstrat a fi falimentara, lipsita de efecte benefice pentru societate si, mai mult, generatoare de conflicte si controverse inepuizabile, care consuma energie si resurse, deturnate de la cursul normal al dezvoltarii sociale si economice.

Totodata, aceasta politica de invrajbire nationala, chiar intre diverse etnii si nationalitati, de dezbinare a populatiei, cu rezonante periculoase in strainatate, a condus la neincredere si necolaborare in sanul societatii. La aceasta mai adaugam ca, din aceeasi cauza, ONG-urile si toate celalalte structuri sociale nu s-au reunit pe aceeasi platforma sociala si economica pentru a rezona cu politica sociala a statului.

In aceasta situatie, mai complicata ca oricand, FSCR cheama la unitate si colaborare toate fortele sociale si politice, pentru a gasi cele mai bune solutii si practici de scoatere a tarii din criza.

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment