FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federația Societatea Civilă Românească (FSCR) salută marii performeri (Miodrag Belodedici, Tudorel Stoica) care, conștienți de ce a reprezentat și reprezintă STEAUA în viața lor, a Armatei Române și a poporului român, au sărit să îl susțină public pe juristul Clubului Sportiv al Armatei, domnul locotenent-colonel de justiție Florin Talpan, care este un exemplu și un model de ofițer al Armatei Române prin atitudinea și devotamentul său față de clubul militar, prin profesia pe care o are și o respectă cu maximă deontologie, în ciuda presiunilor enorme care se exercită asupra persoanei sale.

collage-talpan2 collage-belo-si-stoica

FSCR cheamă toți românii iubitori de fotbal de calitate să susțină un comportament profesional exemplar, cel reprezentat de tânărul Florin Talpan, ofițer cu grad de locotenent-colonel de justiție, până la momentul victoriei finale asupra celor au crezut și încă mai cred că simbolurile naționale și avuția națională  pot fi înstrăinate după bunul lor plac.

Ofițeri precum domnul Talpan fac cinste Armatei și ei trebuie să conducă destinele acesteia, nu alții, care ocupă funcții obținute pe căi dubioase. Felicitări, domnule locotenent-colonel de justiție Florin Talpan!

Pentru a înțelege mai bine lupta pe care o duce domnul Talpan cu cei care vor să ocolească legea încă o dată și chiar să o încalce încă o dată, pe banii noștri, ai tuturor și să re-vândă cu nerușinare marca STEAUA simbolul performanței CSA și a sportului românesc, vă redăm integral răspunsul ofensator la adresa opiniei publice pe care l-a primit Societatea Civilă Românească de la indivizi care nu-și au locul la conducerea unui asemenea club, precum și conținutul celui mai recent comunicat emis de PELUZA SUD, formată din suporteri raționali care își susțin cu toată inima echipa lor iubită, aceea a Clubului Militar și al căror demers îl susținem și noi.

raspuns de la CSA 1

raspuns de la CSA 2

raspuns de la CSA 3

În lumina celor relatate mai sus, adresăm MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE (în subordinea căruia funcționează Clubul Sportiv al Armatei) și instituțiilor statului cu atribuții în domeniul luptei anticorupție  următoarele solicitări în numele membrilor și simpatizanților noștri și al suporterilor echipei de fotbal a Clubului Militar al Armatei:

Cerem DNA să investigheze cum s-a ajuns la starea actuală de fapt, iar toți cei care din 1999 încoace au fost sau sunt responsabili de înstrăinarea abuzivă a unui bun național (echipa de fotbal Steaua, marcă și patrimoniu) să răspundă în fața legii! 

Cerem Ministrului Apărării Naționale, domnul Mircea Dușa, demararea unei anchete interne în acest caz în care ofițerul care apără interesul public este obstrucționat și asupra lui se exercită presiuni pentru a renunța la lupta în justiție dusă de aproape 10 ani în slujba CSA!

Cerem demiterea imediată a tuturor celor care l-au lăsat pe juristul Talpan singur în lupta cu mafia din fotbal care a contaminat și structuri din Ministerul Apărării Naționale!

Domnule Ministru Dușa, de ce nu se pune în aplicare Ordinul de reînființare a Secției de Fotbal în cadrul CSA pe care l-ați dat chiar dumneavoastră? Este adevărată sau nu această informație? Cine este responsabil de neaplicarea acestui Ordin al Ministrului?

Vă mai cerem, domnule Ministru Mircea Dușa, acceptarea reprezentanților Societății Civile, ai fanilor și suporterilor, oameni cinstiți și patrioți, educați, cu simț de răspundere, în luarea deciziilor care privesc soarta Clubului Sportiv – secția de fotbal. Nu mai lăsați gestionarea unei probleme de larg interes public la cheremul exclusiv al unui grup restrâns de persoane asupra cărora planează suspiciuni de corupție, pentru că altfel veți fi la fel de responsabil precum aceștia în fața opiniei publice!

 

Subiectul STEAUA face obiectul unor frecvente relatări de presă, pe care le recomandăm spre analiză:

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ce-parere-au-fostele-glorii-despre-omul-care-i-a-luat-lui-gigi-becali-sigla-echipei-steaua-tudorel-stoica-merita-felicitat-si-chiar-avansat-13811460

http://www.antena3.ro/sport/off-sport/steaua-ataca-in-justitie-ros-albastrii-nu-renunta-la-marca-283245.html

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/generalul-zisu-contabilul-ghiorghisor-oameni-cheie-incercarea-becali-recupera-sigla-ghiorghisor-lucrat-armata-legatura-dintre-maiorul-securitate-miki-spaga-steaua-latifundiar-13797618

http://www.romaniatv.net/gigi-becali-a-dat-in-judecata-csa-steaua-si-osim_202087.html

http://www.sportnews.ro/ultrasii-stelei-sunt-revoltati-ca-negocierile-pentru-sigla-dintre-csa-steaua-si-fc-steaua-sunt-conduse-de-un-personaj-care-are-legatura-directa-cu-trecutul-sumbru-al-cedarii-clubului-141868.html

http://sudsteaua.ro/comunicat-09-02-2015/

Federația Societatea Civilă Românească,

13 februarie 2015

 

http://sudsteaua.ro/comunicat-09-02-2015/  COMUNICAT 09.02.2015,  POSTED ON 9 FEB, 2015 IN COMUNICATE | 0 COMMENTS

În completarea comunicatului din data de 05.02.2015,dorim să aducem la cunoștința opiniei publice și mass-mediei următoarele precizări referitoare la modul în care a fost preluată secția de fotbal de la Clubul Sportiv al Armatei și motivul pentru care noi,suporterii Peluzei Sud,nu vom susține FCSB:

-În baza HG nr 66/1999 s-a aprobat transmiterea în folosință gratuită a unui imobil aflat în administrarea Mapn situat în bd. Ghencea, nr. 45, sector 6 către Asociația Fotbal Club Steaua București(Precizăm că HG nr 66/1999 prevedea foarte clar doar transmiterea în folosință gratuită a unui imobil situat în bd. Ghencea, nr. 45, sector 6).
-Conducerea Mapn a hotărât în baza protocolului M21 din data de 07.03.1999 semnat de Ministrul Mapn Victor Babiuc, generalul Constantin Degeratu(șeful Statului Major General), Mircea Plangu(secretar de stat,șef de department pentru politică de apărare), colonel Dorel Siminiuc(șeful Direcției Legislativ și Contencios), general de brigadă Constantin Stanasila(șeful Direcției de Construcții și Domenii Militare), general de brigadă Nicolai Bălan(șeful Direcției Management Resurse Umane), general de brigadă Vasile Corhaneanu(șeful Direcției Financiare) și comandantul Clubul Sportiv al Armatei Steaua, generalul Gheorghe Cernat să predea Asociației Fotbal Club Steaua București pe lângă imobilul situat în bd. Ghencea, mijloacele fixe și mijloacele circulante existențe în gestiunea Clubul Sportiv al Armatei și anume: echipa de fotbal, marca de identitate a Asociației înregistrate la OSIM. Aceste lucruri au conferit Asociației Fotbal Club Steaua București, avându-l președinte pe Viorel Păunescu și vice-președinte pe George Becali, dreptul asupra mărcii. Toate beneficiile oferite și prezentate anterior au fost oferite fără un temei legal, contrar prevederilor din HG 66/1999!
-Protocolul a fost semnat din partea Asociației conduse de Viorel Păunescu de către 3 ofițeri încadrați la CSA Steaua București și anume: căpitanul Iulian Gheorghișor, colonelul Constantin Danilescu și căpitanul Radu Enache. ACEȘTIA TREBUIAU SĂ APERE INTERESELE CSA, DAR ÎN ACELAȘI TIMP ACTIVAU ȘI ÎN CADRUL ASOCIAȚIEI CONDUSE DE VIOREL PĂUNESCU!
-Pentru mușamalizarea protocolului încheiat cu Asociația și pentru a se ascunde faptul că Armata trebuia să transmită Asociației doar imobilele, ministrul Mapn a hotărât și aprobat ca din Consiliul Director al Asociației, statut încheiat la 28.06.2000, să facă parte pe lângă Viorel Păunescu următorii ofițeri din conducerea Armatei: actualul general Zisu Cătălin, Badalan Eugen (condamnat la 4 ani cu suspendare pentru fapte de corupție) și Pigui Traian (condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice).
-Pentru a înregistra marca, Iulian Gheorghișor (ofițer al CSA în momentul respectiv) s-a ocupat de toate demersurile pentru ca Asociația să o obțină. Având în vedere că emblema Stelei conținea însemne naționale ale României, o mână de ajutor i-a fost dată de către Șerban Mihăilescu (cunoscut drept “Miki Șpagă”). Un articol mai amplu pe această temă se poate găsi aici:

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/generalul-zisu-contabilul-ghiorghisor-oameni-cheie-incercarea-becali-recupera-sigla-ghiorghisor-lucrat-armata-legatura-dintre-maiorul-securitate-miki-spaga-steaua-latifundiar-13797618.

-De asemenea menționăm că Iulian Gheorghișor, alături de fostul jurist al CSA Steaua din acea perioadă, Radu Enache, și cu ajutorul generalului Zisu Cătălin care făcea parte din Consiliul Director al Asociației au contribuit prin informațiile sensibile, întrucât dețineau funcții în Mapn (fiind ofițeri activi), la situația actuală legată de echipă de fotbal Steaua București.
-În 2003 s-a abrogat HG 66/1999 prin HG 128, în care Asociația ar fi trebuit să înapoieze Mapn-ului tot ce a luat.
-În 2004 generalul Zisu a fost numit pentru a avea în subordine Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, acest lucru ducând la cedarea gratuită a secției sportive către Asociație intrucat George Becali, vice-președinte al Asociației Fotbal Club Steaua București, devine președinte și transformă Asociația în Societatea Comercială Steaua București. În aceeași perioada generalul Zisu il numeste la conducerea CSA Steaua pe George Boroi.

În urma acestor fapte, și în completarea comunicatului din data de 05.02.2015 în care am cerut intervenția DNA solicităm de urgență ministrului Mapn :
1.Să reînființeze conform ordinului dat, echipa de fotbal a CSA Steaua pe care o vom susține necondiționat în orice ligă.
2.Interzicerea echipei FCSB să își desfășoare antrenamentele și meciurile pe stadionul “nostru” din bd. Ghencea(DACĂ NU TE NUMEȘTI STEAUA, NU AI CE CĂUTA ÎN GHENCEA!).
3.Dorim anularea puterii de decizie asupra CSA STEAUA a acelor persoane din cadrul ministerului ,care in trecut au contribuit la cedarea sectiei de fotbal si a tot ce insemna aceasta.

Înainte Steaua! Înainte SUD!
Înainte Florin Talpan ,juristul care a recuperat Emblema!

 

 

 

 

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Leave your comment