Presa trebuie apărată indiferent dacă ne plac sau nu opiniile exprimate prin intermediul unui anumit trust de presă, așa cum este cazul de față al Antenei 3.

Nu am fost întotdeauna sau întrutotul de acord cu abordarea pe care au avut-o jurnaliștii de la Antena 3, dar consider că dreptul lor la liberă exprimare trebuie apărat. Așa cum drepturile oricărui jurnalist din această țară, indiferent la ce televiziune sau trust de presă lucrează, trebuie respectate și apărate.

Federația Societatea Civilă Românească pe care o reprezint nu se abate de la principiile sale de apărare a dreptului constituțional la opinie și la liberă exprimare și consideră că emisia Antenei 3 nu trebuie sub nicio formă oprită.

Nu au fost puține momentele în care Antena 3 a dezvăluit acte și fapte reprobabile, de încălcare a drepturilor cetățenilor din această țară. În aceste condiții, demersul procurorilor de a pune sechestru pe sediul televiziunii Antena 3 poate fi considerat, un instrument de cenzură indirectă, în consecință un demers abuziv, situat în afara practicilor proprii unui stat de drept!

Căutarea adevărului trebuie să continue, cu orice preț, în interesul nostru, al poporului!

dipl. ec. Petre Răcănel

Președinte FSCR