FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federaţia Societatea Civila Româneasca (FSCR)  si Diaspora Progresistă-Romanian Open Society Abroad (DP-ROSA) transmit împreună poziția lor comună cu privire la evenimentele recente, din România şi din străinătate legat de proiectul Roșia Montană.

FSCR si DP-ROSA, împărtășind îngrijorarea activiștilor români din România şi din străinătate cu privire la protecția mediului înconjurător din România și considerand că această grijă trebuie să primeze, înaintea oricăror beneficii de ordin economico-financiar,  siguranța vieții generațiilor viitoare de români este şi trebuie să reprezinte in continuare o prioritate majora pentru generația actuala și nu o simplă opțiune.

Poziția lor comună este, de asemenea, în favoarea valorificării resurselor naturale naționale numai în interes național și doar în deplină conformitate cu normele si principiile protecția  vizand mediul înconjurător.

Cele doua organizatii manifestă speranța că deciziile care se vor lua cu privire la dosarul Roșia Montană vor ține cont de rezultatele unei consultări publice autentice, în sensul protejării maxime a interesului național și a mediului înconjurător din România.

De asemenea, ele exprimă disponibilitatea lor de a contribui, prin acțiuni specifice și în colaborare cu autoritățile competente în domeniu, la clarificarea informației publice cu privire la toate detaliile proiectului Roșia Montană atât la nivel national, cât și la nivelul Uniunii Europene, în rândurile publicului larg, ale societății civile și ale autorităților relevante.

FSCR împreună cu DP-ROSA se poziționează ferm în favoarea protecției patrimoniului național și a intereselor naționale ale tuturor românilor, în deplină conformitate cu programele de protejare a mediului ecologic din România, care trebuie sa fie prioritar în luarea deciziilor respective.

În concluzie, FSCR si DP Rosa  solicita ca autoritățile naționale competente să  adopte o decizie responsabilă în ce priveste proiectul Roșia Montană, în favoarea românilor, asigurând un echilibru sănătos între estimarea profiturilor economice și evaluarea daunelor care pot fi aduse mediului înconjurător, cu impact direct asupra vieții și sănătatii românilor.

FSCR si DP Rosa

Presedinte FSCR,

Petre Racanel

Etichete: , ,

Leave your comment