FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

Desi programul actualului guvern, de iesire din criza a Romaniei, parea convingator si bine ancorat in realitatile romanesti, practica social- economica din tara noastra si efectele ineficiente ale masurilor guvernamentale au demonstrat, fara putinta de tagada ca programul a fost gresit, a avut caracter anti- social, nu a dat rezultatele scontate si, prin urmare, populatia l-a dezavuat si l-a respins.

FSCR, desi a crezut in aceasta propunere strategica a guvernului si a incercat unele actiuni de sprijinire a lui, pe baza evaluarilor specialistilor privind efectele anti- criza, respinge si ea acest program, ca fiind anti- populara si lipsit de eficienta.

Daca initial FSCR a considerat ca solidaritatea trebuie sa fie generala si de sprijinire a masurilor guvernamentale impotriva crizei, pe parcurs a constatat ca acumularile de fonduri obtinute din taierile veniturilor populatiei, de orice fel, au fost redistribuite de catre Putere clientelei sale politice, sub forma unor pseudo- investitii si a unor contracte incorecte si clientelare, de tip mafiot.

In prezent, FSCR nu mai poate sprijini asemenea programe social- economice si financiare experimentale si hazardate intrucat s-ar situa in afara populatiei si s-ar pozitiona politic de partea Puterii, ceea ce nu ii este permis, aceasta avand  caracter apolitic.

De aceea, FSCR nu mai poate sta pasiva, impotriva evidentei economice si sociale din tara, si cheama pe Presedintele tarii, pe Premier, toate partidele politice si ONG-urile la colaborare si conlucrare efectiva, pentru aplicarea unor masuri economice si sociale, avand realmente caracter anti- criza.

FSCR nu isi mai poate permite sa asiste la polarizarea cronica a societatii si averilor, la aparitia unor straturi multisuprapuse de imbogatiti si baroni, care absorb si ultimele resurse ale polulatiei si ale tarii.

FSCR simte reverberatiile sociale insistente  si cerinta de control al averilor , de confiscare a tuturor bogatiilor ilicite si de redirectionare a fondurilor acumulate catre dezvoltarea economica si sociala si pentru asigurarea statului social european.

Politica gresita a sefului statului si a flagelului portocaliu, prin care cetateanul roman a fost lasat singur in fata tuturor vicisitudinilor economice si financiare absurde, provocate tot de clasa politica si de proasta guvernare, s-a dovedit falimentara si trebuie corectata de urgenta, fara mijloace violente, fara procese si arestari televizate si numai cu buna intentie si vointa politica.

De asemenea, Presedintele tarii, repetam, trebuie sa renunte la jigniri si ambitii personale, care-l descalifica si sa cheme in jurul sau cei mai buni specialisti economici, experti financiari si profesori de renume, care impreuna sa identifice caile, solutiile si mijloacele cele mai eficiente, sigure si urgente de redresare a economiei si societatii.

Continuarea aceleesi politici, conform careia Seful statului si Premierul stiu totul si fac totul, este o modalitate anacronica si autoritara de conducere, care nu da rezultate si aminteste cu durere de vremurile triste ale ciumei rosii comuniste.

FSCR exprima convingerea sa  ferma, ca in societatea romaneasca, pe langa ciuma bruna si ciuma rosie  nu trebuie sa nu apara si ciuma portocalie, pentru ca ar fi grav si s-ar crea premisele unor izbucniri sociale incontrolabile.

 

 

Petre Racanel

Presedinte FSCR

Leave your comment