FSCR - Impreuna vom salva Romania!

COMUNICATUL FSCR PRIVIND DISPARITIA PREMATURA A POETULUI NATIONAL ADRIAN PAUNESCU SI MASURILE CARE S-AR IMPUNE IN CAZUL

 

 

FSCR apreciaza ca Adrian Paunescu este un poet national autentic si foarte valoros, iar opera lui de o inestimabila valoare tine treaza constiinta noastra nationala apara valorile traditionale si istorice ale nemului romanesc. Opera sa trebuie separata de activitatea  politica a poetului, controversata de catre unii comentatori politici interesati.

 

Atitudinea politica a poetului, in unele momente sociale, servila conducerii comuniste, a fost dictata de comandamentul social si atmosfera politica din acele vremuri, dar nu a reprezentat convingerea politica a lui Adrian Paunescu, asa cum reiese din opera si discursul sau.

 

In acelasi timp, aceasta manevra strategica a lui Adrian Paunescu, condamnata simplist de unii, i-a permis sa actioneze pentru salvarea neamului, a traditiilor sale si a suveranitatii si integritatii nationale.

 

Aceste aspecte demonstrate cu prisosinta de spiritul si continutul operei lui Adrian Paunescu, care nu pot fi negate decat de dusmanii poetului si  instrumentele obediente ale clasei politice.

 

Regretam profund disparitia marelui poet Adrian Paunescu, suntem in consens cu spiritul national, in deplina concordanta cu dorintele romanilor si respingem vehement anumite atitudini si incercari izolate de defaimare a geniului romanesc si a operei sale.

 

In consecinta, in deplina consonanta cu cele afirmate mai sus, cerem societatii civile si guvernantilor din Romania sa actionam intr-un singur sens, singurul logic si patriotic, de a imortaliza personalitatea si opera maretului poet in diverse modalitati, tipice geniilor, eroilor si inaintasilor neamului nostru.

 

In concret, FSCR propune conferirea numelui lui Adrian Paunescu unui stadion (Craiova), unei strazi (cea pe care a locuit in Bucuresti), unei comune (Birca- in care a crescut) si ridicarea unor monumente in Bucuresti, Birca, Copaceni (satul basarabean in care s-a nascut).

 

Presedinte FSCR

Petre Racanel

Leave your comment