FSCR - Impreuna vom salva Romania!
19
feb.

COMUNICAT


Ca președinte al Federației „Societatea Civilă Românească”, în calitate de cetățean și părinte, nu pot să rămân impasibil față de această problemă gravă, care pune în pericol viața celor mai scumpe ființe, de care suntem cu toții responsabili.

Incapacitatea „elitelor” cadre medicale care nu au fost în stare să depisteze bacteria sau virusul care ne omoară pruncii, managementul defectuos, condamnabil, al ministrului „tehnocrat” al Sănătății sunt cauzele principale care au provocat deja moartea a trei îngerași.

FSCR critică aspru atitudinea de indiferență și neprofesionalismul medicilor, care au gestionat complet defectuos investigațiile și tratamentul acestor copii nevinovați. Cunoaștem că acestea s-au efectuat gradual, chipurile pe etape, ceea ce a întârziat decizia și a generat victime. Nu detaliem aici suferințele și durerea părinților acestor micuți, care au căzut victime sistemului sanitar, bolnav, în colaps, dar le putem presupune fiecare dintre noi – părinții.

Mai avem în vedere și faptul că, imediat după apariția primului caz, conducerea ministerului trebuia să sesizeze mecanisme și autorități internaționale, care să declanșeze de urgență investigații depline de specialitate, de un înalt profesionalism și cu o dotare adecvată, ceea ce,  suntem siguri, ar fi evitat moartea și suferințele micuțelor victime, precum și situația periculoasă în care ne aflăm astăzi.

Trezit foarte târziu din calda „amețeală ministerială”, șeful de la Sănătate s-a dus ieri între medici, unde nu a rezolvat nimic, astăzi ține conferințe pe teme teoretice, iar mâine, probabil, așteaptă alte victime nevinovate, pentru a ordona, în final toate analizele și investigațiile posibile în acest caz, pentru a depista cauza morții. Cu această măsură trebuia să demareze acțiunile ministerului.

Condamnăm conducerea sănătății și medicii responsabili, de decesul celor 3 copilași,  cerând, totodată, demisia urgentă a celor vinovați și tragerea lor la răspundere civilă și penală. În primul rând, îl avem în vedere pe ministrul „ginecolog”, care a dormit liniștit, în timp ce pruncii noștri mureau.

 

Leave your comment