FSCR - Impreuna vom salva Romania!

FSCR își exprimă satisfacția că previziunile sale menționate în Apelul alăturat, încep să se realizeze aproape ad-literam, ceea ce ne dă speranța, celor din Societatea civilă, că evenimentele și starea națiunii vor intra în făgașul lor normal.

În completarea celor exprimate în Apel, FSCR vine cu o serie de alte propuneri și constatări, pe care vi le supune atenției:

  1. Guvernul actual, legitim, după primul pas spre normalizare prin recunoașterea comunicării defectuoase în ce privește ordonanțele de modificare a legislației penale și grațierii, ar urma să facă pașii următori spre dialog și consultare cu toate forțele politice și mai ales cu Societatea civilă adevărată.
  2. Să demareze de urgență 2 legi absolut necesare, privind răspunderea procurorilor și magistraților, respectiv privind toate modificările la codurile penale solicitate de CCR. Aceste proiecte să fie supuse Parlamentului pentru dezbatere și adoptare.
  3. Demiterea imediată a ministrului Justiției, responsabil pentru cele 2 ordonanțe, pentru detensionarea manifestărilor din stradă.
  4. Guvernul și Parlamentul să solicite puterii judecătorești soluționarea cu celeritate maximă, a tuturor cauzelor și proceselor pe rol , de natură penală (corupție, jaf, furt, abuzuri) privind la politicieni funcționari superiori și reprezentanți ai altor structuri statale.

Aceasta ar demonstra buna credință și intenția Guvernului de a reglementa politica juridică a țării, în conformitate cu cerințele Societății civile și ale străzii.

În acest mod vor fi eliminate din start marile menifestații din stradă ce aduc prejudicii serioase dezvoltării României și a imaginii sale externe.

  1. Toate partidele politice, Președintele țării și Guvernul să îndemne populația la calm, să solicite retragerea manifestanților din stradă, întrucât confruntarea lor tinde să se transforme într-o luptă cu sânge între cele 2 tabere (manifestanții de la Guvern și Cotroceni).
  2. Președintele, Guvernul și Parlamentul, ca și structurile de forță din România, să își pună întreaga activitate sub control civic, prin prezentarea de analize publice, dar și acceptarea în interiorul lor a unor reprezentanți marcanți ai populației, pentru consultare, avizare și monitorizare a importantelor decizii cu impact social-economic și de securitate națională.
  3. Personal, președintele, care și-a părăsit rolul de mediator prin ieșirea la manifestații și îndemnul la revoltă și, după exemplul Guvernului, să recunoască comportamentul său defectuos în această privință și să îndemne la liniște și stabilitate.
  4. Manifestațiile din stradă au demonstrat că, fără o colaborare sănătoasă între cele 3 puteri din stat pot avea loc distorsiuni grave în evoluția generală a societății, care provoacă nemulțumiri, neliniști și stabilitate.

Cerem tuturor decidenților politici, în frunte cu Președintele, Guvernul și partidele politice să respecte cadrul constituțional, să instaureze mecanisme noi de colaborare, consolidându-le pe cele vechi instuționale și să se sprijine reciproc în marile decizii naționale. Solicităm acest sprijin inclusiv din partea opoziției politice, care pare a fi setată pe NU, negație exprimată în toate cazurile de consultări și de vot.

În plus, pentru a nu se mai crea situații grave, de genul celei prezente, cerem adoptarea unei legi de către Parlament, care să prevadă votul obligatoriu, pentru întreaga populație cu drept de vot. Astfel, vom vedea clar ce înseamnă stânga și dreapta politicii din România, reducându-se și tranzițiile politice ale unor politicieni, care în funcție de interese de moment, schimbă culorile politice după bunul plac.

În încheierea acestei completări la apelul anexat, FSCR cheamă la rațiune, înțelegere și toleranță, toate forțele politice, structurile de stat, în special Serviciile secrete, Procuratura și DNA, pentru a contribui la realizarea păcii sociale, interesului național și stabilității țării.

În speranța că îngrijorările și chemările noastre vor fi auzite de popor și politicieni, rămânem dedicați în continuare dreptății sociale, spiritului public, interesului național și respectării principiilor suveranității poporului în toate, integrității teritoriale a țării și activității pentru binele, progresul, prosperitatea, stabilitateași bunăstarea poporului român și a țării.

Leave your comment