FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Ai început rău Daciane, primul lucru pe care trebuia să-l spui, era cel care-l aşteaptă o ţară întreagă, guvernul tău să încerce să facă lumina în “ColectivGate”. Vinovaţii cerţi şi  alţi presupuşi vinovaţi găsiţi după tragedie sunt mai mult sau mai puţin scoşi azi în lumina reflectoarelor, dar tot mai mult se discută de fapte incredibile, de un atentat pus la cale şi pregătit cu mai mult timp înainte, nimeni dintre oficialităţi nu ia în calcul această varianta şi e grav. Experţii şi martorii de la faţă locului vorbesc de pomană!

Se bagatelizează şi se invocă permanent teoria conspiraţiei, ne iau toţi de nebuni dacă afirmăm acest lucru, dar tu Daciane trebuia să iei în calcul şi această variantă a premeditării ucigaşe pe care o avansează tot mai des cei scăpaţi din iad, dar şi rudele celor morţi, specialiştii, cât şi destui oameni cu imaginaţie bogată, dar şi cu destul creier!

Pentru tine Daciane, cel care ai venit la putere împins de valul acestei nenorociri, trebuia să fie o sfântă misiune de credinţă să începi să faci lumină printre lemnele arse, încă fumegânde de la Colectiv. Nu ne amintim dacă ai fost măcar acolo sau nu, pentru noi chiar nu contează asta, contează ce ai de gând să  faci tu şi oamenii tăi pentru această ţară şi trebuia să începi neapărat cu clarificări în dosarele incendiului.

Ce vrei să aşteptăm, să treacă 26 de ani ca să nu ştim nici azi cum a fost la Revoluţie? Iniţial, la fel s-a vorbit şi atunci, “nişte scenarii”!

Să aşteptăm încarcerarea câtorva mărunţi care din neglijenţă şi prostie au provocat focul? Voi ăştia care ne guvernaţi aţi fi bucuroşi să se încheie cât mai repede procesele, să se dea acolo câteva condamnări şi gata…morţii cu morţii, vii cu vii, avem probleme importante de rezolvat pentru ţară.

N-o să fie aşa, vă spunem noi că lumea va cere să se facă dreptate, vor cere spiritele morţilor să se facă dreptate, dar pentru asta trebuie să munciţi şi vouă nu prea vă place!

Tu Daciane, ţi-ai făcut imagine bună până acum, munceai pământul de tânăr, ţi-a plăcut acest lucru şi după studii de specialitate ţi-ai făcut şi-o meserie din asta. De ce n-ai rămas tu la pământ, puteai fi un bun specialist. Nuuuu, tu te-ai băgat unde nu se munceşte deloc, în politică. Ba da, greşim, se munceşte, dar fiecare pentru interesul său şi dacă eşti ajutat politic ajungi chiar departe.

A fost şi cazul noului premier desemnat. Preşedintele ţării n-a ţinut cont deloc de ce s-a clamat în stradă timp de 10 zile, degeaba răguşeau tinerii cu schimbarea întregii clase politice, ei îşi doreau să nu mai prindă oameni cu trecut de angajaţi politic prin instituţiile importante ale statului. Se dorea începerea domniei meritocraţiei, se doreau tehnocraţi şi nu politruci…

Cât de ambiguu şi lipsit de transparenţă e acest banc cu tehnocraţii! Vezi Doamne, el e un bun specialist şi merită să fie uns, să zicem…chiar în fruntea Guvernului, dar lumea nu-i proastă (nu toată!) şi îşi aduce aminte cât de implicat politic a fost şi acest nou Desemnat.

Se pretinde că Dacian Cioloş ar fi un independent politic, dar cum vine asta, cât de independent poţi fi când ai făcut parte dintr-un guvern al cărui premier avea orientare politică bine recunoscută, iar în calitate de funcţionar internaţional, sprintenul nostru prim-ministru a fost (nu ştim dacă mai este şi acum!) membru al Partidului Popular European, cel puţin aşa glăsuieşte o sursă cât de cât credibilă, Wikipedia!

Cioloş în schimb “s-a scos”…afară, la Bruxelles el a fost timp de 4 ani Comisar pentru Agricultură în Comisia Europeană şi acolo avea un şef la fel de neangajat politic, era Jose Manuel Barroso care nu fusese înainte decât preşedintele PSD-ului portughez, dar şi mai înainte, fusese ca tot omul, membru al partidului comunist lusitan. Ce încrengătura dracului!

Cu acest bagaj, hai să nu-i spunem balast, cu mentori de această coloratură şi anvergură, Cioloş a plecat la cucerirea Europei, a visului european, O Europa Unită!

Unită în ce, în distrugerea naţiunilor?

Când s-a retras Barroso, lui Dacian parcă nu-i venea să vină acasă, era călduţ prin vest, s-a şi căsătorit cu o franţuzoaică şi perseverent, l-a prins şi pe actualul preşedinte CE, luxemburhezul Jean-Claude Juncker şi aura de mare demnitar internaţional nu înceta să-i crească. De fapt ce hotărăsc trântorii aia de la Bruxelles şi din alte metropole cu vocaţie internaţională? Se pare că ei nu constată că sentimentul naţional este din ce în ce mai puternic, ei nu-şi dau seama că acest mastodont artificial creat, care este UE e în moarte clinică? Sunt ţări care abia aşteaptă să părăsescă uniunea, iar noi tot o dăm cu integrarea totală, de fapt ne vom integra până o să ne afundăm de tot.

Europa trebuie să fie un continent al naţiunilor, nu o masă uriaşă de manevră.

Dacian Cioloş, credem că-şi dă şi el seama de multe, dar e prins acum în acest malaxor şi nu mai poate da înapoi. El a fost clar desemnat să devină premier, cheiţele s-au întors la Bruxelles, unde şi-a dat demisia din funcţia de consilier a lui Juncker şi a poposit pe malurile Dâmboviţei, iar domnul preşedinte Iohannis tare a gafat, a câtă oară, când a spus că “l-am desemnat ca premier pe …” a gafat sau a crezut iar că suntem proşti şi nu ne prindem …desemnarea a venit de fapt din Belgia! Nu tu Klaus l-ai desemnat…Cioloş ţi-a fost impus, ne-a fost impus!

Aici îl aşteaptă probleme mari pe acest Bryan Adams (seamănă , nu ?! la ten mai ales!) al politicii! Trebuie să ţină cont de toţi.

Liberalii şi UNPR se pare că-l vor susţine, Băsescu cu Mişcarea lui afirmă acum că îl votează, dar va sta “sigur în opoziţie”! Cu marinarul să nu fii sigur niciodată, el vrea din nou la ciolan și speră să-i scape pe unii din acoliții lui și să-și apere propria-i piele.

PSD-ul va fi prea preocupat de luptele interne că să mai aibă el luciditatea de a lua cele mai bune decizii ce vor viza coabitări, alianţe, mezalianţe, etc..

Ungurii ca întotdeauna, cum bate vântul, ei se adaptează din mers şi aşteaptă să vadă primele mişcări ale lui Cioloş că să intervină gălăgios. E maniera în care ei obţin întotdeauna cam ce doresc.

Cam acesta e spectrul politic de care Cioloş ar trebui să se folosească, cine face parte din acest spectru, se regăseşte cineva din cei pe care strada i-a cerut? Nuuuu, e dramatic să constatăm că tot aceleaşi figuri ne vor agresa retina şi timpanele. Asta-i clasa noastră politică, iar dacă în guvern vor fi doar tehnocraţi, ne întrebăm atunci câtă experienţă politică au aceştia, deci cum o dai tot rău iese. O să fim lămuriţi că vor deveni şi politicieni valoroşi în timpul mandatului, adică ei se şcolesc…ăştia iar ne prostesc, ei cred că noi suntem buni pentru experimentele lor, de fapt cam asta suntem, se experimentează de secole pe spatele românilor!

Dacian va mai fi confruntat şi cu ceva probleme juridice mai vechi, dosare penale chiar.

Sorin Pantiş a intentat o acţiune în septembrie 2013, nici nu contează obiectul, e ceva cam neclar, e ceva legat de arestarea şi confiscarea averii lui Voiculescu. Cioloş apare doar ca martor în afacere, dar niciodată nu se ştie!

Roata se învârte de multe ori în sensul nedorit, sunt până la urmă roţi ale aceluiaşi sistem mafiot care guvernează ţara de 26 de ani. Cioloş va trebui să fie foarte atent, ori va lua taurul de coarne – puţin probabil, ori se va afunda în mocirla pe care el o regăseşte după plimbările prin lume, e clar că drumurile europene i-au dat o oarecare experienţă, e clar în acelaşi timp că serviciile nu dorm, iar supravegherea de afară e şi ea constantă, aşa că trebuie ţinut cont de toţi factorii, factori ce au prea puţin de-a-face cu nevoile romanului, existenţa lui va sta iar la mâna unor neprofesionişti, soarta lor va fi hotărâtă iar prin cancelariile vestice, Cioloş nu va avea anvergura unui lider determinant şi determinat în acţiunile lui, el va fi permanent monitorizat de cei care l-au numit, aşa că nimic bun nu îl aşteaptă nici pe el şi nici pe noi.

Păcat că mişcările şi strigătele străzii au parte de un deznodământ ca acesta, imediat după numirea primului-ministru protestele au încetat, totuşi există posibilitatea ca ele să reînceapă, nu ştii din ce, dar e posibil, cum posibile sunt şi provocările sau manipulările, în continuare trăim cu senzaţia că suntem păcăliţi, la ce să se aştepte cei tineri, sau cei nevoiaşi?

Cei care ne-au condus, ne-au nenorocit țara și umilit poporul după 1989 nu înțeleg încă că nimeni nu mai are încredere în ei, că singura soluție viabilă este ca societatea civilă să participe la guvernare, să-și ia destinul în propriile mâini, să monitorizeze cheltuirea banului public și a înstrăinării avuției naționale.

Federaţia “Societatea Civilă Românească” n-a avut niciodată pretenţia că poate rezolva din problemele grave ale societăţii, dar s-a constituit tot timpul într-o tribună a speranţei, aşa că încă o dată facem apel ca spiritul civic să nu fie anesteziat de acţiunile înşelătoare ale noului guvern, lupta noastră continuă!

 

Direcția de comunicare

FSCR

Leave your comment