FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Stimati vizitatori, dragi concetateni,

Vin in fata dumneavoastră, asa cum am promis la inaugurarea site-ului, cu unele analize practice legate de viata noastra, de modul in care clasa politica isi face datoria fata de cetateni. Totodata, voi releva câteva aspecte in legatura cu functionarea acestui site, inaugurat recent.

  1. In ultima perioada, se observa o mare inghesuiala in spatiul virtual, in care apar tot felul de figuri si personaje exotice, ziaristi si avocati fara calificare, comentatori si analisti diletanti, care incearca sa acrediteze ideea ca in Romania totul este compromis si distrus, ca fibra poporului roman a disparut, ca nu mai avem independenta si suveranitate, ca suntem condusi din diferite centre ale lumii, dar nimeni nu ofera solutii de redresare a situatiei social-politice, economice si morale din Romania.

Intr-adevar, Romania se afla in continuare intr-o criza structurala, in toate domeniile si avem nevoie de profesionisti, experti, oameni cu daruire, patrioti si care isi pun problema ce pot ei sa ofere tarii si nu invers. Va asiguram ca intelegem confruntarea de idei si proiecte, dar nu suntem de acord sa ne atacam intre noi fara temei, sa ne devoram politic si social. Mai degraba, indemnam la gasirea unor solutii constructive si urgente, pentru diverse cazuri sau situatii. Atacand tot si negand tot, se creeaza o atmosfera neconstructiva, lipsita de calm si care nu este propice unei colaborari la nivel national, atat de necesara.

Dorim comentarii corecte, obiective si critice, atunci când este cazul.

Asistam la maruntirea Societatii Civile, la aparitia a tot felul de entitati nesemnificative, care nu participa in mod real la dezvoltarea Societatii Civile, la rezolvarea marilor probleme ale societatii romanesti. Mai mult, acestea creeaza haos, destabilizare pe toate liniile si o stare de conflict permanenta.

 

Iata, stimati cetateni romani, in ce situatie ne aflam. Ce trebuie sa facem pentru a redeveni adevarati romani si pentru a trai si convietui in armonie, unitate si solidaritate ? Raspunsurile complete nu le poate oferi nimeni, dar fiecare dintre noi putem sa intuim sau sa identificam chiar ce am putea face fiecare, cu ce am putea contribui la ameliorarea situatiei. Se pune desigur intrebarea ce facem cu clasa politica, adevarata frana a dezvoltarii sociale si economice, aceasta adunatura pestrita de oameni si interese, organizata in diferite grupari asa zis partide politice, dar fara sa se tina cont de criterii si ideologii politice? Ce facem cu acesti paraziti deveniti peste noapte puternici, oligarhici care si-au conjugat forta financiar-economica cu puterea politica, formand varfuri politico-mafiote, care influenteaza toate deciziile noastre macro-sociale si macro-economice, deturnandu-le scopul, numai in interesele lor proprii, ale familiilor si rudelor, ale clientelei corupte.

 

Solutia este una singura, stimati concetateni, sa desfasuram din nou o revolutie de anvergura, de aceasta data pasnica, dar la nivel national, care sa cuprinda mase imense de oameni, de milioane de cetateni, care sa innabuse institutiile de stat si strazile. Trebuie sa spunem nu clasei politice, sa nu mai platim impozite pe care ei sa le fure, sa ii dam jos din functii si fotolii prin votul nostru popular. Pare utopie ceea ce afirm, insa ganditi-va ca dumneavoastră ați reusit imposibilul, sa distrugeti comunismul, sa il dati jos pe Ceausescu si regimul sau, care parea imbatabil.

 

In calitate de presedinte al FSCR, chem Societatea Civila, oamenii de buna credinta, cetateni de rand patrioti, la organizare si actiune, pe baza unui concept revolutionar bine elaborat, in functie de realitățile sociale si nevoile oamenilor.

 

  1. Ne bucura faptul ca din ce in ce mai multi vizitatori consulta si se inspira din materialele ridicate pe site-ul nostru si indemnam si pe altii sa procedeze in mod similar. Constatam insa ca multi dintre acestia nu mentioneaza sursa, modifica materiale, fotografii, analize, comunicate, le scot din contextul initial si folosesc materialele ciuntite pentru diverse argumentari sau prezentari, ceea ce le scade din valoarea initiala, intrucat ele vizau un ansamblu si o alta tematica.

Rugam doritorii sa nu procedeze in aceasta maniera si sa respecte legislația in materie, precizand sursa si autorul.

 

  1. Unii ataca FSCR sau pe presedintele sau, justificat sau nejustificat, dar fara a aduce argumente credibile sau juridice. Ne bucuram sa primim critici intemeiate, dar nu tendentioase, nefondate sau care nu corespund realitatii. Prin urmare, fara sa respingem critica, rugam ca aceasta sa fie insotita de dovezi, repetam intemeiate si conforme realitatii.

 

  1. Intentionez in continuare sa ma ocup de unele probleme si aspecte care ii vizeaza pe revolutionari.

 

Pe scurt, am in vedere clarificarea de principiu a acestei probleme, in sensul recunoasterii si reconfirmarii rolului important pe care factorul revolutionar l-a jucat in decembrie 1989 si in continuare, in evolutia societatii romanesti din ultimii 23 de ani. Revolutionarii actioneaza in principal haotic, dand senzatia unei activitati anormale, dar atragem atentia ca aceasta este exceptia. Revolutionarii continua sa isi aduca contributia la desfasurarea vietii sociale, politice si economice din Romania. Ei se regasesc in toate segmentele si categoriile socio-profesionale, in mass media, in sindicate, patronate, in diverse entitati si structuri de stat si ale puterii. Oriunde s-ar afla acestia ei incearca sa formeze un nucleu inchegat si dur, opozabil factorului politic, mai ales cand acesta actioneaza contrar intereselor tarii. Pentru exemplificare, mentionam ca exista peste 100 de generali fosti revolutionari. Ne punem intrebarea, in mod justificat, cati dintre acestia sunt revolutionari autentici? De asemenea, ne intrebam cati revolutionari autentici mai sunt, in general, după ce am aflat de la televizor ca peste 6.000 dintre ei au certificate false?

Ne inclinam in continuare in fata celor care si-au jertfit viata sau sanatatea fizica, pentru ca noi sa fim azi liberi. Respectam demnitatea familiilor acestora, suntem alaturi de ele si simtim impreuna durerea pierderii celor dragi. In același timp, trebuie sa spunem raspicat ca falsii revolutionari au compromis activitatea si demnitatea adevaratilor revolutionari.

Ne intrebam atunci, care ar fi solutia pentru rezolvarea definitiva a situatiei revolutionarilor ? In acest context, FSCR, ca si intreaga Societatea Civila, sprijina pozitia premierului Victor Ponta, conform careia mai intai trebuie sa se clarifice revolutionarii intre ei insisi, sa stabileasca ei in interior care sunt revolutionarii falsi si sa ii elimine din randurile lor. Credem ca aceasta este solutia corecta, iar după aceasta etapa se impune elaborarea unui proiect de lege clar, care sa reglementeze in ansamblu situatia revolutionarilor, in sensul de a li se restitui toate drepturile integral, iar acestea sa ramana intangibile. Revolutionarilor nu trebuie sa li se dea pomana, lor trebuie sa li se recunoasca drepturile, acestea fiind aproape drepturi naturale, conferite de sacrificiul lor la Revolutia din 1989. Nimeni nu are dreptul sa reevalueze sau sa atinga aceste drepturi, pentru ca aceasta ar insemna patarea demnitatii si amintirii celor morti la revolutie.

Pe de alta parte, revolutionarii sunt de diverse varste, profesii, categorii sociale etc. Statutul revolutionarului, conferit de o noua lege stabila si clara, va trebui sa dea posibilitatea practica acelor revolutionari care doresc sa contribuie la dezvoltarea social-economica a tarii, prin ocuparea unor locuri de munca, in conformitate cu pregatirea lor, starea fizica si morala, dorinta etc.

Pentru aceasta, Guvernul este obligat si prin lege, dar si moral, sa asigure locuri de munca, cu prioritate, pentru revolutionari.

FSCR isi exprima disponibilitatea de a participa la elaborarea noului proiect de lege privind revolutionarii, sa medieze dialogul lor cu puterea si, eventual, solutionarea unor conflicte concrete, contribuind la nivelul si după capacitatile sale, in spiritul legii, la rezolvarea de ansamblu a problemei revolutionarilor. FSCR ar putea sa isi indeplineasca aceste promisiuni, intrucat presedintele sau colaboreaza strans cu segmentul revolutionarilor, ii cunoaste bine pe liderii si reprezentantii acestora, a contribuit după caz la rezolvarea unor situatii practice privind revolutionarii. De asemenea, majoritatea revolutionarilor recunosc FSCR, conlucreaza cu presedintele acesteia si au participat impreuna, de cate ori a fost nevoie, la desfarurarea evenimentului „Piata Universitatii”.

 

 

 

Cu stima,

 

Federatia Societatea Civila Romaneasca

Dipl. Ec. Petre Racanel

Presedinte

Etichete: , ,

Leave your comment