FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Avem o țară bântuită. Bântuită de toate relele care au traversat istoria. Oare avem vreo şansă de salvare, de mântuire?

 

Ei, bine, DA! AVEM O ŞANSĂ.

In Bucureşti, lângă Palatul Parlamentului (fost „palat al poporului”, popor care nu i-a dat valoare, nu l-a înscris la cadastru si in cartea funciară, asa că l-a pierdut), se lucrează cu mare dăruire, chiar cu frică de Dumnezeu, la o nouă construcție. Va fi cea mai impunătoare clădire de după Palatul Parlamentului  (ca aşezare in timp si in spațiu). Oricum, va fi mai inaltă si mai strălucitoare.

Este vorba – ați ghicit – despre CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI (CMN).

 

Poporul va fi incântat pentru că i se va oferi Mântuirea (întregului Neam, chiar si a aleşilor săi) – adică salvarea, iertarea de păcate – probabil contra unei contribuții rezonabile.

Cei ce se ocupă de construcție  să fie atenți, totuşi, la  lucrători, să nu confunde termenii, care au aceeasi rădăcină: mântuire–mântuială.

 

Desigur, sunt voci care spun că <<ce ne trebuia nouă incă o construcție megalomană, să cheltuim atâtia bani în vremurile astea grele?!>>.

Stați liniştiți. NE VOM MÂNDRI CU NOUA CATEDRALĂ. Aşa cum „mastodontul” lui Ceauşescu a devenit emblema Bucureştiului si a parlamentarilor (care n-ar mai pleca din palat nici dacă li s-ar dubla – iar? – indemnizațiile).

 

Cât despre costuri – să nu mâniem pe Cel de sus! Se preconizează un cost total de 150 de milioane de Euro. Să zicem 200 de milioane. Stiți ce inseamnă asta? Cam 10 Euro pe cap de locuitor (chiar dacă nu sunt toti acasă). Sau 15-20 km de autostradă. Da, da! Doar atât, la prețurile practicate la noi pentru 1 km de autostradă – la câmpie, că la munte se dublează). Ca să nu mai spunem că ar fi mult mai ieftin decât Stadionul Național din Bucureşti, care nici acum nu funcționează normal.

 

Gurile rele mai comentează că „este o lipsa de smerenie să iti gravezi chipul şi numele pe principalul clopot al Catedralei Mântuirii Neamului, aşa cum a făcut Preafericitul Daniel”. Este o abordare gresită, pripită.

De fapt, producatorii austrieci, care au realizat CEL MAI MARE CLOPOT DIN EUROPA (în greutate de 25 de tone si în valoare de 425.000,00 Euro) au vrut să fie siguri că acest clopot de mare valoare ajunge la destinatar, având în vedere că în România, în ultimii ani, au dispărut cam toate valorile. De aceea au gravat pe clopot chipul şi numele celui care a făcut comanda – Preafericitul Daniel – şi destinația produsului – Catedrala Mântuirii Neamului.

 

În fond, singurul care vede ce este gravat pe clopot este cel ce trage sforile.

Problema este că, dacă se schimbă cel ce trage sforile, s-ar putea sa fie necesară altă gravură pe clopot sau chiar un nou clopot!?

 

Cei cu Catedrala sunt sigur ca vor obtine, in timp util, toate avizele, de la toate autoritațile, până sus .. sus de tot.

Da! Lumea se va mândri cu noul „aşezământ”. Şi mai marii Bisericii vor fi mândri pentru că oamenii vor spune <<măcar ei au făcut ceva>>. Dacă ne gândim bine este O AUTOSTRADĂ SPRE CER. Să vedem cu ce tarife – pentru nuntă, botez, conducere pe ultimul drum, etc.

 

Probabil că vor avea prioritate – şi ceva reduceri de preț – „aleşii neamului”. Doar sunt cei mai apropiați de Catedrală. Dumnezeu să le ajute – după fapte!  Imi este teamă că majorările de venit, pe care cu greu şi le-au atribuit parlamentarii, se vor duce la CMN, pe acatiste şi „indulgențe”. Sper că sunt prevăzute in dotare si instalații de bruiaj. Altfel, spovedaniile vor fi incomplete, chiar nesincere!

Ar mai fi o problemă. Clopotul mare este atât de performant incât se aude in jumătate de Bucureşti! Asta poate să afecteze si concentrarea parlamentarilor privind elaborarea unor legi coerente. Şi chiar somnul unor aleşi!?

Dar problema se va rezolva ca şi pană acum: se va acorda un spor suplimentar – spor de clopot!

 

Vă dați seama ce aglomerație de „somități” va fi in zonă? Chiar, cum se va numi zona? Dealul Parlamentului, dealul Patriarhiei sau dealul Mântuirii? Poate Dealul SPIRITUALITĂṬII.

Va fi MAREA POARTĂ DE IEŞIRE A ÎNȚELEPCIUNII LEGISLATIVE si MAREA POARTĂ DE IEŞIRE SPRE NEMURIREA SUFLETULUI pentru cei credincioşi (ceilalți să mai aştepte!).

 

S-ar putea să apară o problemă suplimentară, la darea in folosință a Catedralei – parcări insuficiente!

Dar soluția este peste drum. Există acolo o clădire, inceputa inainte de 1989 si atribuită, acum 25 de ani, Academiei Române. Clădirea adăposteşte cateva institute de cercetare, dar este finalizată doar parțial (de ce oare?).

Aceasta ar putea fi transformată intr-o parcare supraterană modernă. Ce nevoie mai avem noi de cercetători – fie ei chiar specialişti reputați in domeniu ? Şi, de fapt, nici nu s-ar pierde locuri de muncă. Cercetătorii actuali ar putea să studieze ultimele modele de limuzine de lux ale aleşilor neamului (unii numiti „somități”) si ale inalților slujitori ai Domnului. După luarea doctoratului in materie, cercetătorii ar putea să devină şoferi de limuzine sau chiar să dezvolte un service de lux.

Incă un motiv de mândrie națională.

 

 

Best  Neadan

Leave your comment