FSCR - Impreuna vom salva Romania!

 

 

Federația Societatea Civilă Românească (FSCR), indignată profund de atitudinea PSD și ALDE la votul din data de 11.04.2016 din plenul Parlamentului asupra propunerii înaintate de consiliul de administrație al TVR pentru funcția de președinte – director general al TVR, în persoana jurnalistei Monica Ghiurco, își reafirmă cu totală deschidere și încredere convingerea că toți cei care țin cu poporul și apără interesele naționale vor susține prin toate acțiunile lor deblocarea situației de la TVR prin confirmarea în funcție a dnei Ghiurco, din mai multe motive.

Dna Monica Ghiurco, jurnalist TVR, un angajat loial și devotat interesului justificat al postului public de televiziune, a fost desemnată de votul salariaților Televiziunii Publice și de votul majorității membrilor noului consiliu de administrație în calitate de candidat pentru șefia TVR, ceea ce ne dă garanția legitimității duble pe care o are atât în ochii opiniei publice, cât și a parlamentarilor chemați să valideze prin vot alegerea făcută în consiliul de administrație. Însă contrar acestei voințe populare, comisiile de cultură din Parlament care au audiat-o, ca și plenul Parlamentului, au pus în aplicare manevrele comunistoide cunoscute, îmbrățișate de PSD, ALDE și alte mici formațiuni sau politicieni diletanți care își doresc să își subordoneze televiziunea publică în an electoral.

În cunoștință de cauză și cu deplin temei, vă aducem la cunoștință că adevărata miză a desemnării președintelui TVR o constituie dimensiunea financiar-economică, mai concret aducerea TVR în insolvență forțată, pentru ca statul și acoliții puterii să se hrănească mai departe din veniturile TVR , să le fure pentru că nu mai au de unde. Până acum, indivizi infractori, cunoscuți, au furat prin intermediul conducerilor pe care le-au instalat la televiziune zeci de milioane de euro, poate chiar sute și acum doresc să distrugă definitiv televiziunea. Asta doriți voi, stimați concetățeni? Suntem siguri că NU, pentru că trăim și suferim împreună, popor și societate civilă și să nu uitați că întotdeauna FSCR v-a apărat și vă va apăra interesele în stradă sau la masa negocierilor, mereu împreună cu voi.

Să fim împreună și de această dată!

Să ne amintim că jurnalista Monica Ghiurco este o recunoscută militantă pentru libertatea presei și pentru democrație. Acum politicienii se răzbună refuzându-i dreptul la a conduce televiziunea publică. Cine și de ce se teme atât de tare de Monica Ghiurco? De ce i-au reproșat parlamentarii că are prea multă școală și că îi apără pe jurnaliștii din TVR? Cum și-au permis politicieni corupți să o respingă prin vot pentru că nu este de-a lor? Este scandalos să ataci cu asemenea argumente un candidat care se opune distrugerii TVR.

Nu putem trece cu vederea dezbaterile absolut aberante din comisiile de cultură. În cadrul audierii transmise în direct la TVR2, l-am putut vedea pe poetul nepriceput și politicianul nefilozof Vosganian, deocamdată absolvit de pușcărie, dar cercetat în mai multe dosare, atacând candidata și întrebând-o tendențios ce întreprindere a mai condus până acum. Au mai fost și alții ca el care au cântat partitura scrisă de Tăriceanu, Dragnea și alții împotriva dnei Monica Ghiurco. Ba mai mult, unii membri absenți din comisii au fost înlocuiți de alți parlamentari, cărora le-au delegat votul, doar ca unii absenți s-au răzgândit și au venit la ședință, alături de supleanți, așa încât la un moment dat nu se mai știa cine și câți votează. Este încă o dovadă că, încă de la început, PSD a pus la cale un scenariu rușinos împotriva candidatei, iar declarațiile lui Florin Pâslaru și votul ulterior au demonstrat acest lucru.

De asemenea, votul din plenul reunit al Parlamentului a demonstrat cu prisosință că dna. Monica Ghiurco este dorită de majoritatea parlamentară la conducerea TVR, dar a intrat în joc scenariul despre care am amintit, de această dată sub forma invocării lipsei cvorumului de vot, totul fiind ticluit ca, sub nicio formă, să nu iasă învingătoare dna. Monica Ghiurco.

Vă cerem să judecați singuri, la lumina propriei conștiințe civice, cunoscând nivelul profesional și de corectitudine al membrilor Parlamentului, dacă mai putem continua să dăm puterea și încrederea noastră pe mâna acestor diletanți și corupți din Parlament, care fac ce vor fără a fi trași la răspundere.

De aceea,  vă cerem să aveți grijă maximă la votul pe care îl veți da în acest an. Acești parlamentari cu care ne este rușine trebuie scoși din viața politică, pentru că doar așa o să mai avem o șansă de a ne putea găsi locul în Europa democratică.

De ce în cazul Vosganian, Șova și alții votul a operat, deși nu a fost cvorum,  dar în cazul dnei. Ghiurco au impus o soluție incorectă, sfidând voința oamenilor?

Stimați cetățeni, este momentul să impunem depolitizarea Televiziunii publice, să salvăm TVR de insolvența care ar însemna acapararea ei în proprietatea privată a statului, cu toate bunurile și veniturile sale. A se reține că proprietatea privată a statului nu este proprietate publică. Proprietatea publică este a poporului, așa cum este acum TVR. Proprietatea privată a statului este cea de care statul poate dispune cum dorește și pe care o poate înstrăina indiferent de voința poporului. Aceasta ar însemna ca populația să plătească taxele pentru funcționarea TVR, iar statul să-i mulțumească pe politicienii corupți. Știm că cei care doresc insolvența ar dori să scape de cele 1.200 de procese intentate împotriva televiziunii de angajații TVR pentru că au fost furați și să șteargă astfel urmele furtului și al abuzurilor imense care au adus Televiziunea într-o stare critică fără precedent. Noi nu vom permite acest lucru, cei care au furat trebuie să plătească.

Apelul nostru către Societatea Civilă în integralitatea sa, către instituțiile statului, mai ales cele de control, vizează încă un obiectiv important și anume verificarea obiectivă, minuțioasă a activității și gestiunii TVR din ultimii 10 ani, identificarea adevăraților vinovați pentru jaful din televiziune și deferirea lor justiției. Tocmai acest lucru a declarat dna. Monica Ghiurco să-l facă și pentru acest motiv se blochează accesul ei la conducerea TVR. Salvând TVR-ul, dna. Ghiurco este dușmanul politicienilor corupți, care obișnuiți să se înfrupte din veniturile TVR și din banii noștri, ai plătitorilor de taxe, nu vor nici în ruptul capului să piardă zecile de milioane de EURO pe care le-ar putea fura pe mai departe. Avem informații și vom da publicității, în curând, materiale care demonstrează că peste 50 de persoane strâns legate de structurile unui partid sunt plătiți regește cu mii de euro fără să presteze nicio activitate în favoarea televiziunii.

Jos cu politicienii corupți! Să nu-i mai alegem niciodată! Și să susținem la conducerea Televiziunii publice o conducere profesionistă, care să facă într-adevăr curățenie acolo!

Suntem siguri că, prin forța și devotamentul dvs., al celor mulți, vom schimba și televiziunea și țara și vom instaura reguli pe deplin democratice și un cadru legal nou, eficient și etic, pentru reformarea societății și administrației țării, astfel încât România să revină din nou românilor, resursele noastre naționale să le folosim noi în interes național, iar infractorii, corupții și trădătorii să-i cazăm în pușcării de categoria a III-a, pentru a învăța și ei ce înseamnă mizeria, sărăcia, foamea și frigul.

Dumnezeu să ne ajute în demersul nostru civic, corect și lipsit de politicianisme. Este vremea ca oamenii competenți și patrioți să preia conducerea acestei țări.

Primul pas, depolitizați TVR și redați-o publicului său: poporul!

DACĂ SUNTEȚI DE ACORD, VENIȚI ALĂTURI DE NOI!

Leave your comment