FSCR - Impreuna vom salva Romania!

Federatia Societatea Civila Romaneasca (FSCR) a difuzat , de-alungul timpului, nenumarate apeluri , comunicate , materiale programatice , declaratii si chemari , in scopul mobilizarii segmentului social majoritar al romanilor autentici din Romania si de peste granita , in directia unei actiuni conjugate , de cotitura , care sa se transforme intr-o veritabila miscare de masa , un curent national credibil si convingator , care sa redea romanilor mandria , independenta , demnitatea , traditiile si cultura straveche a strabunilor nostri.
Aceasta miscare ,care a demarat timid, nu intentioneaza segregarea societatii romanesti, ci pur si simplu desteptarea romanilor , revitalizarea spiritului stramosesc pentru recucerirea pozitiei meritate in societate , avuta de poporul roman , pe platforma constiintei nationale si a drepturilor stramosesti , a valorilor nationale si a drepturilor istorice legitime, conferite de pamant , patrie , drapel si sangele varsat pentru neatarnarea tarii .
Observam cu mahnire o actiune intensa , sustinuta agresiv de minoritatea maghiara din Romania , stimulata sistematic de puterea de la Budapesta , de reorganizare , reafirmare si impunere a unor culturi si traditii straine pe pamant romanesc , cu incalcarea Constitutiei , a legilor si normelor de stat , precum si a cutumelor istorice romanesti.
Agresivitatea acestei miscari a maghiarimii , din ce in ce mai ampla si mai dusmanoasa , pune romanii pe ganduri si ne trimite , ca si in trecut , la ideea divizarii teritoriului romanesc strabun , conceptie afirmata si sustinuta de catre unii descreierati ai istoriei , dezmosteniti si dezonorati de propriile actiuni straine poporului si Romaniei .
Respectand drepturile constitutionale ale minoritatii maghiare de a folosi limba si cultura ei in Romania , ca si in cazul celorlalte minoritati conlocuitoare , trebuie in acelasi timp sa contracaram si sa combatem ferm afirmatiile si actiunile agresive , din partea unor maghiari si a liderilor acestora , de a-si forma propria republica pe pamant romanesc , in detrimentul legilor si drepturilor romanilor.
Cei care doresc sa se subordoneze unei alte puteri straine si vor o alta organizare statala sau alte reguli si norme constitutionale sunt liberi sa o faca , plecand spre alte patrii-mama si pamanturi , dupa propria vointa.
Aspectele relevate mai sus demonstreaza necesitatea stringenta si rolul Miscarii Nationale a Romanilor adevarati . Pentru coagularea acestei miscari , romanii au nevoie de solidaritate nationala , unire pe platforma valorilor nationale romanesti pure, de actiuni comune de amploare si eficiente , care sa reuneasca in jurul interesului national cetatenii simpli si intelectualitatea , conducerea Romaniei si liderii politici , partidele politice si ONG-urile , patronatele si sindicatele.
Putem realiza impreuna acest ideal national , atat de voit si dorit de romani , asa cum strabunii nostri , uniti in suferinta si necazuri , au luptat pentru pastrarea independentei nationale , asa cum Tudor Vladimirescu a impus cu sabia independenta si demnitatea romanilor , zadarnicind influenta straina , asa cum Mihai Viteazul , cu jertfa propriei vieti , a aparat independenta si integritatea noastra teritoriala si asa cum tinerii revolutionari din Decembrie 1989 si-au varsat sangele , pentru ca noi sa putem afirma astazi cu mandrie ca suntem cetateni liberi , ca avem propriile optiuni si traim dupa vointa si traditiile noastre , pe pamantul nostru stramosesc .
Incearca unii astazi sa acrediteze ideea nociva ca patria si patriotismul , suveranitatea si independenta , integritatea teritoriala si egalitatea statelor ar fi devenit categorii si principii depasite , perimate si retrograde , impiedicand modernizarea si dezvoltarea tarii.
Evenimentele cunoscute din Piata Universitatii Bucuresti si din alte piete ale Patriei ne-au demonstrat , fara putinta de tagada , ca poporul roman nu este de acord cu asemenea aprecieri antinationale si ca respinge ferm scoaterea independentei , suveranitatii si drepturilor romanilor la libertate pe taraba europeana de vanzari si negocieri.
Desigur , romanii doresc integrarea lor deplina in randul cetatenilor europeni , cu drepturi depline si obligatii corespunzatoare , referindu-se deci nu la institutii si tari , ci la cetateni si destine , mentinand neatinsa platforma independentei si suveranitatii nationale , intrucat aceste principii se refera nu numai la tara , ci in mod special la pamant , oameni , gospodarii concrete si destine , construite pe vetrele noastre strabune. Acestea constituie temeiul originii si existentei noastre milenare , iar aceste valori nu sunt de vanzare , intrucat Uniunea Europeana este o comunitate bazata pe statul natiune si pe culturi nationale si nu constituie un amestec federal de entitati amorfe , nedistincte .
In spijinul acestor idei si valori romanii s-au ridicat in iarna anului 2012 , cand nu i-au interesat salariile , pensiile , nivelul de viata si alte drepturi materiale , strigand numai libertate , demnitate , respect si independenta.
FSCR si-a insusit constiincios aceasta lectie romaneasca de demnitate si patriotism , actioneaza in sensul cerut de aceasta , pe baza de concepte , programe si masuri de realizare a idealurilor Pietei Universitatii , imbogatindu-le permanent continutul si semnificatia.
In acest spirit , actionand la nivel national si prin structurile sale locale , FSCR a elaborat planuri concrete de actiune si cheama la unitate , solidaritate si actiune comuna toate categoriile sociale alcatuite de romani adevarati si patrioti , care s-au saturat sa raspunda deciziilor , indemnurilor si ordinelor strainatatii , dorind acum sa munceasca si sa activeze dinamic si liber numai in consens cu comandamentele nationale romanesti.
In acest sens si pentru a crea premisele solidaritatii si unitatii reale ale poporului roman , FSCR organizeaza o caravana nationala sub lozinca Tudor Vladimirescu cere unire si independenta , care se va deplasa in sudul , nordul , estul si vestul Romaniei . FSCR cheama romanii adevarati de pretutindeni sa contribuie la organizarea si desfasurarea acestei miscari nationale , care va aduce cu sine pe intregul teritoriu al Patriei spiritul si chemarea stramosilor nostri , al eroilor si voievozilor romani cazuti pentru libertate , independenta si demnitate nationala.
Stindardele si indemnurile sub care va marsalui caravana Tudor Vladimirescu vor fi: tricolorul si insemnele Romaniei , lozinca Eminescu este roman si cere libertate si demnitate , respect si prosperitate , Avram Iancu sustine din mormant independenta si integritatea teritoriala a tarii , iar Cuza si Balcescu cheama la unire si coeziune , la lupta activa impotriva dusmanilor interni si externi ai adevaratilor romani.
Cei care va regasiti in apelul si mesajele noastre va rugam sa ne transmiteti punctul dumneavoastra de vedere si sa confirmati participarea la actiunea propusa.
Impreuna vom salva Romania.
Al dumneavoastra ,

Dipl. Ec. Petre Racanel
Presedinte FSCR

Leave your comment