FSCR - Impreuna vom salva Romania!
18
sept.

APELUL FSCR


 

A P E L

către toți cetățenii României:

”CU TOȚII LA MUNCĂ, SOLIDARITATE, CONCORDIE ȘI PACE SOCIALĂ, PENTRU LIBERTATE, DEMNITATE, BUNĂSTARE ÎNTR-O ȚARĂ SIGURĂ ȘI ÎNTR-O EUROPĂ UNITĂ !”

 

 

TEZĂ:

 

Apelul Federației ”Societatea Civilă Românească” (FSCR) se bazează pe axioma potrivit căreia toate platformele politice ale partidelor și diverselor alianțe care s-au succedat la putere au fost bine intenționate și în favoarea intereselor generale ale cetățenilor. Ceea ce nemulțumește este aplicarea acestora în practica guvernării.

 

În urma analizei cauzelor care au determinat această nemulțumire, FSCR susține că societatea civilă trebuie să fie cel mai important partener al structurilor de putere statală separate conform Constituției. Această poziție este necesară și se justifică prin aceea că reprezintă pe toți cetățenii indiferent de categorii sociale și de apartenențe la diverse alte entități organizaționale.

 

Pentru ca societatea civilă să poată juca rolul de partener al Puterii, care să beneficieze de sprijin real și permanent în scopul de a asigura tuturor cetățenilor accesul la valorile civilizației actuale, începând cu respectarea drepturilor omului, a legilor statului și a reglementărilor impuse de administrație și desigur accesul la bunăstare și trai decent, este nevoie ca o condiție sine-qua-non de organizare și management inteligent.

 

Se poate observa în prezent că societatea civilă este dispersată în acțiuni punctuale fără a avea prea mare succes și fără a putea fi luată suficient de în serios de guvern, deși există o tendință de intensificare a interesului societății civile de a participa la decizia publică.

 

SINTEZĂ:

 

FSCR consideră că vulnerabilitatea societății românești în fața amenințărilor externe și interne poate fi redusă prin realizarea unei guvernanțe participative împreună cu organizațiile societății civile.

 

Pentru aceasta FSCR vă propune o Platformă-program de acțiune civică – document programatic pentru perioada 2014÷2020 – la care vă invită să aderați. Membrii grupului de acțiune organizat de FSCR vă invită să vă exprimați părerea și să ne transmiteți ideile pe care le considerați utile cauzei și intereselor comune în care sperăm să vă regăsiți.

 

Etichete: , ,

Leave your comment